Blogtour : Mara Li ~ De stem van de zee

De gave van de Selkie 1 - De stem van de zee

Mara Li| De stem van de zee | 300 pagina’s | Young Adult

Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie ‘De gave van de Selkie’.

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

untitled-2

Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor dit exemplaar.

Ik wou mijn best doen om alle drie de delen te lezen, maar helaas is dat niet gelukt. Dus schrijf ik een recensie over het eerste deel van de trilogie.

Ik had al wel eerder van de gave van de Selkie gehoord, maar het heeft mij nooit echt geraakt om het te kopen en te gaan lezen. Nu het weer opnieuw is uitgebracht door Dutch Venture Publishing heeft het mij toch nieuwsgierig gemaakt. Ook dat alle drie de delen beschikbaar waren. Nu hoop ik natuurlijk dat ik nog ergens tijd vind om de andere twee delen ook nog te gaan lezen, want ik ben wel erg nieuwsgierig hoe dit allemaal gaat aflopen.

Nimue en Arthur wonen bij hun oma dit doordat hun moeder hun in de steek heeft gelaten en hun vader pas is omgekomen op zee. Door dat de wereld half is vergaan is de wereld veranderd. De regen doet pijn, er zijn meer stormen alles is anders. Door een gat in het dak moet Nimue naar zolder om het gat dicht te maken, maar daar vind ze een opmerkelijk kistje. In het kistje zit het dag boek van haar moeder. Al weet Nimue niet echt wat ze moet doen. Later op die avond ruikt ze een bepaald ijzer ze weet niet waar het vandaan komt en besluit het dagboek te gaan lezen.  Nimue wordt geroepen en tot haar schrik staat alles onder water. Ze maakt Arthur wakker en wilt haar oma gaan redden. Dan gaat alles mis, en begint er een lange zoek reis naar het mogelijke? of onmogelijke?

Het verhaal vind ik erg mooi, het doet mij zelf een beetje aan de Nevelen van Avalon denken. Dat is ook zoiets magisch, ook hoe een oude ziekte weer boven water komt vind ik goed gedaan. Het is een vlotte schrijfstijl waar je snel door heen leest. Je wilt weten hoe het verder gaat of ze hun plan voort kunnen zetten. Alleen werd ik soms een beetje moe van Nimue en haar jaloezie, maar daar wen je wel aan op een gegeven moment.

Verder vind ik de cover erg mooi, de kleuren pas erg goed bij de titel van wegen de zee. Ook de vrouw op de cover past erg bij Nimue. Dus dat is goed uitgezocht!

Dus op naar deel 2!

untitled-2

Afbeeldingsresultaat voor roos symbool Afbeeldingsresultaat voor roos symbool Afbeeldingsresultaat voor roos symbool Afbeeldingsresultaat voor roos symbool

Koop als Paperback || Koop als E-book

Deel 2 || Deel 3

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s