Janine van der Hulst – Veerman ~ Gevangen Wind

Gevangen windJanine van der Hulst – Veerman | Gevangen Wind | 229 pagina’s | Historische Roman |   Afbeeldingsresultaat voor roos symbool Afbeeldingsresultaat voor roos symbool Afbeeldingsresultaat voor roos symbool

Gevangen Wind is het vervolg op de historische roman Lieve Hart! Beide romans zijn in deze uitgave gebundeld.

Lieve Hart! verhaalt over de jonge creatieve Marrie in het begin van de 20e eeuw. Zij leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en wordt verliefd op Lammert de vissersknecht. Marries moeder waarschuwt Marrie voor Lammert. Zal Marrie naar moeder luisteren?

In Gevangen Wind verlaat Marrie Huizen om elders een bestaan op te bouwen. Zou ze kunnen wennen aan de andere omgeving, gewoonten en gebruiken?

untitled-2

Ik wil Uitgeverij Lieve Hart bedanken voor dit exemplaar.

Ik lees eigenlijk zelden historische romans. Als ik ze lees dan zijn ze het ook echt waard. En dat was in dit geval ook zo. Het oude Nederlands kwam aanbod en dat is gewoon leuk om te lezen. Je leert er dan ook gewoon zoveel meer van dan een geschiedenis boek. Dankzij de liefde die er in mee speelt lees je het boek toch weer verder, want je wilt toch weten hoe het allemaal afloopt met Marrie.

Veel woorden kenden ik nog niet, maar die heb ik allemaal geleerd dankzij het kleine woordenboekje achterin. Dat is gewoon een pluspunt want natuurlijk niet iedereen weet bijvoorbeeld wat In bedde kómmen van een kijntjen betekend. Dat betekend dus bevallen. Dus het is behoorlijk handig om dit te weten, maar wat mij ook op viel zijn de bronnen die vermeld zijn. Dit vond ik erg interessant.

Soms was de rare taal wel even wennen en het oude Nederlands, want je zou soms bijna denken dat er spelfouten in staan. Wat natuurlijk helemaal niet zo is. En dat vind ik gewoon het mooiste aan dit boek dat Janine echt de woorden zo heeft geschreven zoals ze vroeger gezegd zouden zijn.

De emoties waren erg duidelijk geschreven in dit boek. Je voelde de pijn mee met Lammert en Marrie, maar ook voelde je af en toe hun geluk. Het is allemaal zo duidelijk geschreven. De titel vind je er ook makkelijk in terug. Het past heel goed bij het boek vanwege alle boten en stormen die er zijn. De cover past ook bij het verhaal van wegen het verleden. Je krijgt een idee hoe Marrie eruit zou hebben gezien.

untitled-2

Koop als paperback

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s